dimecres, 18 de maig del 2011

pràctica 29/04/2011

El joc de Metges Sense Fronteres

El joc que analitzaré està promogut per l'Associació de Metges Sense Fronteres i es basa en anar superant una sèrie de proves com si fossis a realitzar un viatge amb aquesta associació a Níger, així t'ensennyen tot el que necessites saber sobre la fam al món, ja sigui a partir de preguntes tipo test, ordenant una cadena alimenticia, escollir el que és important portar realitzar un viatge a Níger, com detectar i tractar la fam... Al final del joc, pots aportar el teu nom i el teu missatge d'esperança en la web.

Considero que aquest joc pot comprendre des de nens de 12 anys fins al final de l'etapa escolar, ja que no es gaire dificil, i a més, té multitud d'explicacions i aclaracion, però alhora és interessant també per als més grans. A més, es pot jugar amb anglès si es vol per augmentar-ne la dificultat. L'objectiu del joc és, principalment, participar vrtualment en un viatge de Metge Sense Fronteres mentre et van preparant pel que trobarás en aquest viatge i t'expliquen tot l'imprescindible per sobreviure i ajudar en aquesta travesia. Per tant, podem dir que amb aquesta simulació estem aprenent un material pràctic, com és la realització d'un viatge humanitari, a través de l'ordinador.

Per introduir aquest material en un aula, ja sigui de primer, segon, tercer o quart de la ESO, cada nen hauria de disposar d'un ordinador i l'objectiu final que es marcaria es poder arribar a publicar un missatge d'esperança a la web desprès de superar totes les activitats proposades. L'assignatura en la qual s'exposi aquesta tasca és indiferents ja que es un problema mundial que afecta a tots els àmbits de la nostra vida i del qual hauríem de ser molt més conscients. Així, de manera individual, cada nen irà aprenent com curar la desnutrició que sofreixen els nens a l'Àfrica. A més, el professor pot introduir material relacionat amb aquest tema i explicar d'una manera critica i amb consciència social com funciona el nostre món.

Amb un videojoc es poden aprendre moltes més coses de les que ens imaginem. No només transmeten coneixements que podem aplicar a la vida real, sinó que plantegen problemes morals, tenen una mirada crítica davant el món i tenen consciència social davant conflictes d'arreu del món. En aquest joc queda patent com es pot, a partir de jocs que agradaran al nens, ensenyar uns valors i un problema molt real contra el que no s'està fent gaire cosa. Tot i que molts pares puguin estar en contra dels videojos¡cs per por a que aquests no ensenyin uns valors i rols adequats per la seva edat, existeixen multitud de videojocs com aquests que proporcionen als nens una gran manera de passar el temps i a més, servir com a via educativa.

En definitiva, molts videojocs asseguren un aprenentatge eficaç sobre els nens de processos complexos i de moltes habilitats que potencialment es poden desenvolupar, e sposen de manifest amb una utilització adecuada. algunes habilitats poden ser: coordinació ocular-manual, velocitat de reacció, capacitat d'atenció a estímuls simultanis, facilitat per relacionar-se socialment, motivació per a l'èxit, major tolerància a la frustració, i capacitat per a la presa de decisions i resolució de problemes.


Juga aqui



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada